PARTENERIATE EUROPENE
Portugalia, 11-15 martie 2019
În perioada 11-15 martie 2019, în Vila Nova de Paiva, Portugalia, un grup de cadre didactice și elevi a participat la activitățile de învățare, în cadrul Proiectului Erasmus+ Living Book - Augmenting Reading for Life.
ALBUM FOTO
 
Dascăli vasluieni, specializaţi în Finlanda: ”Fiecare elev este important”
Patru cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui au participat la un curs de formare în Finlanda, intitulat „Fiecare elev este important – educaţia specială în Finlanda şi Europa”.(Obiectiv de Vaslui)
DETALII
 
Încurajarea gândirii creative
Cadre didactice de la Şcoala „Constantin Parfene” din Vaslui au participat la cursul „Încurajarea gândirii creative”, desfăşurat la Paris (Franţa), cu finanţare de la Uniunea Europeană prin proiectul Erasmus^ „Spre şcoala secolului XXI prin învăţarea centrată pe competenţe cheie”, derulat de această instituţie de învăţământ pe parcursul a doi ani şcolari. (Obiectiv)
DETALII
 
Perfecţionare în Malta
Patru cadre didactice de la Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui au participat la cursul de formare “Empowerment in ICT Skills: Making Use of Technology Tools”, desfăşurat în oraşul maltez Saint Julians. (Obiectiv)
DETALII
 
Spre şcoala secolului XXI!
În perioada 16-20 martie 2015, în oraşul Stratford upon Avon, din Marea Britanie, s-a desfăşurat cursul “Cooperative Learning Classroom: Stimulating Creativity and Improving Teaching and Communication Skills”, implementat de ONG-ul “Motivated Learning for Everyone” Bulgaria. (Obiectiv)
DETALII
 
Doi ani impreuna...
Proiectul nostru "Together for PEACE: Promoting European Active Citizenship", derulat in perioada 2012-2014 cu sprijinul UE, s-a incheat. Au ramas emotii puternice, amintiri frumoase, lucruri noi intiparite pentru totdeauna, prietenii... Iata ce au scris in luna mai 2014, sub forma unui articol in revista scolii "Dorinta" protagonistii - cei care au realizat activitatile la nivel local...
DETALII
 
Produs final al Parteneriatului Multilateral Comenius: Web site-ul proiectului
Web site-ul proiectului contine toate experientele dezvoltate local si in timpul intalnirilor de proiect: experiente de invatare si didactice precum si sociale, culturale, personale. Structura sa include informatii despre proiect, scolile si tarile partenere, intalniri de proiect, evaluare, diseminare, produse finale. Materialele realizate local si prezentate in timpul intalnirilor de proiect sunt postate de asemenea. O larga galerie de fotografii completeaza imaginea dezvoltarii unui proiect de succes, cu un impact deosebit la nivelul scolilor partenere.
DETALII
 
Produs final al Parteneriatului Multilateral Comenius: Brosura
Brosura noastra include amintiri, ganduri, emotii ele evevilor si cadrelor didactice implicate despre ceea ce am realizat cel mai bine in timpul dezvoltarii proietului. Cu un design atractiv, brosura prezinta scurte informatii despre tarile partenere, amintiri, ganduri, emotii ale elevilor si profesorilor despre intalnirile de proiect sau legate de ceea ce am facut cel mai bine la nivel local. Experientele descrise constituie oportunitati pentru elevi si profesori pentru a invata despre cetatenia activa, multiculturalism, mediu, drepturile omului, valori europene.
DETALII
 
Produs final al Parteneriatului Multilateral Comenius: Ghid de bune practici pentru dezvoltarea competentelor sociale si civice ale elevilor
Ghidul de bune practici este o colectie de modele de activitati ce pot fi organizate in scopul dezvoltarii competentelor sociale si civice ale elevilor. Structurat in doua module transcuriculare, "Educatia pentru mediu" si "Educatia pentru valori", acesta include planurile activitatilor detaliate din punct de vedere pedagogic. Realizat in contextul schimburilor dintre parteneri care au evidentiat o mare diversitate de experiente si nevoi, Ghidul poate fi adaptat realitatilor altor scoli, avand un mare potential de transferabilitate.
DETALII
 
Intalnire de proiect in Lituania
La sfarşitul lunii septembrie, 4 elevi insoţiţi de coordonatorul de proiect au participat la cea de-a patra intalnire din cadrul Parteneriatului Multilateral Comenius "Together for P.E.A.C.E.: Promoting European Active Citizenship", in oraşul Maeikiai, Lithuania.
in cadrul intalnirii, s-au analizat activităţile derulate in primul an, stadiul realizării produselor intermediare (primul modul al ghidului de bune practici, prima parte a glosarului de termeni şi site-ul proiectului http://peace.mysch.gr), s-au detaliat activităţile care se vor dezvolta in cel de-al doilea an de proiect sub genericul "Educaţia pentru valori".
Elevii noştri au participat la activităţi didactice alături de prietenii lor din celelalte ţări, prietenie incepută acum un an in Romania, au realizat lucrări din materiale reciclabile, au petrecut mult timp impreună. Locuind in familii, au descoperit specificul şi modul de viaţă al poporului lituanian, s-au bucurat de delicioasele mancăruri, au descoperit calmul şi frumuseţea locurilor şi oameni deosebiţi, intr-o experienţă unică.

 
Intalnire de proiect bilateral in Spania
In perioada 6 - 12 octombrie 2013 s-a desfăşurat la şcoala CEIP "Virgen de la Paz" din Gojar (Granada), Spania, intalnirea din cadrul proiectului bilateral Comenius "Common Roots Bring Us Together", la care au participat şapte cadre didactice din Şcoala Gimnazială "Constantin Parfene" Vaslui. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul de invăţare pe tot parcursul vieţii şi are drept scop dezvoltarea competenţelor lingvistice ale elevilor atat in limba engleză, cat şi in limbile romană şi spaniolă.
DETALII
 
Bursa de formare continua Comenius
In perioada 07.07.2013 - 12.07.2013, prof. Nemţanu Dorina a participat la cursul de formare continua Comenius/Grundtvig "Soft skills for teachers", finantat prin Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii si organizat de ITC International la Paris, Franţa.
DETALII
 
We - the children have a right to learning and developing our interests
Proiect multilateral Comenius, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Invatare pe parcursul vietii, in parteneriat cu scoli din Polonia, Spania, Turcia si Italia (2009-2011). Pentru mai multe detalii despre acest program faceti click aici.

Pentru cateva instantanee de la activitatile legate de acest program apasati pe link-ul [ALBUM FOTO] de mai jos.

ALBUM FOTO
 
Together for PEACE: Promoting European Active Citizenship
Proiect multilateral Comenius, finantat de Comisia Europeana prin Programul de Invatare pe Parcursul Vietii, in parteneriat cu scoli din Grecia, Lituania, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia (2012-2014). Pentru mai multe detalii despre acest program:
Rezumat, Reuniune de Proiect, Workshop, Decalogul Elevului.

Pentru cateva instantanee de la activitatile legate de acest program apasati pe link-ul [ALBUM FOTO] de mai jos.

ALBUM FOTO
 
Common Roots Bring Us Together
Proiect bilateral Comenius, finantat de Comisia Europeana prin Programul de Invatare pe Parcursul Vietii, in parteneriat cu o scoala din Spania (2012-2014). Pentru mai multe detalii despre acest program faceti click aici.

Pentru cateva instantanee de la activitatile legate de acest program apasati pe link-ul [ALBUM FOTO] de mai jos.

ALBUM FOTO
 


  Scoala Gimnaziala 'Constantin Parfene', Vaslui  © 2014 - 2019 by tesalut.ro
CONTACT       ADMIN