PROIECTE EDUCATIONALE
DATINA 2022
Se zice că cei care nu primesc urătorii sau colindătorii nu vor avea un an bun.
Nu uitaţi tradiţiile româneşti, deschideţi uşa şi lăsaţi colindele să completeze Sărbătorile de Iarnă!
Palatul Copiilor Vaslui și Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui vă invită la cea de-a XVIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Tradiții și Obiceiuri de Iarnă DATINA 2022!!!
Vă așteptăm cu drag!
Regulament, Fișă de înscriere, Protocol de colaborare, Acord parental pentru minori

ALBUM FOTO
 
OAMENI, CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE
Pentru a recunoaște importanța trecutului nostru istoric și cultural, școala noastră, Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, Școala Gimnazială Nr. 1 Văleni, Vaslui și nu, în ultimul rând, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui desfășoară, anul acesta școlar, un proiect județean, „Oameni, cultură și civilizație”, aflat la cea de a doua ediție, prin care ne dorim să aducem cultura țării noastre, simbolurile naționale ale țării noastre, mai aproape de sufletul copiilor. Am dorit să ne adunăm cu toții sub steagul României, la ceas de sărbătoare pentru țara noastră dragă. 1 Decembrie reprezintă evenimentul principal din istoria României. Luptele milenare ale românilor ne dorim să fie cunoscute de către copiii noștri, să le prețuiască și să le transmită mai departe, generațiilor viitoare pentru a ne păstra vii ca popor. Iar acest lucru e tot ceea ce ne dorim să realizăm prin intermediul proiectului nostru. Avem datoria să lăsăm urmaşilor noştri o moştenire de care să fie mândri. Mulțumim tuturor celor implicați în desfășurarea acestei activități! Mulțumim cadrelor didactice pentru pasiunea și dăruirea oferite copiilor! Mulțumim copiilor noștri care se bucură de istoria țării noastre și știu să trăiască prezentul și să prețuiască trecutul!
Coordonator, prof. Nistor Andreea

ALBUM FOTO
 
SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL ”EDUCAȚIA DE CALITATE - O PREOCUPARE A ȘCOLII DE AZI” 2022
Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui organizează SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL EDUCAŢIA DE CALITATE – O PREOCUPARE A ŞCOLII DE AZI, Ediţia a XII-a – (față în față/on-line), Vaslui, 20 mai 2022
Tema: Învățare, inovare și performanță în educație
CO-ORGANIZATOR:ASOCIAŢIA CETĂŢENI ÎN EUROPA
PARTENERI:Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Biblioteca Judeţeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui


DETALII
 
FLORI DE MAI - 2022
Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Primăria Municipiului Vaslui organizează cea de-a X-a ediție a Proiectului educativ de meșteșuguri populare FLORI DE MAI. Vă invităm cu drag alături de noi pe 21 mai 2022!!
DETALII
 
SIMPOZIONUL INTERNAȚIONAL EDUCAŢIA DE CALITATE – O PREOCUPARE A ŞCOLII DE AZI Ediţia a XI-a – on-line, Vaslui, 21 mai 2021
Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui organizează ăn data de 21 mai 2021 ediția a XI-a on-line a Simpozionului Internațional EDUCAŢIA DE CALITATE – O PREOCUPARE A ŞCOLII DE AZI, cu tema „Școala on-line, de la provocare la inovare”.

Fișa de înscriere


DETALII
 
Lectura îmbogățește cultura! 2018-2019
Proiect educativ local
Coordonator: bibliotecar Grijinccu Olga Valeria
Misiunea bibliotecii şcolare se identifică cu misiunea şcolii, şi anume să faciliteze şi să îmbunătăţească obiectivele educaţiei. Bibliotecarul trebuie să fie un difuzor al culturii, un element stimulator, un îndrumător al cititorului începător pe care îl poate modela prin sfaturile sale, în procesul evolutiv al lecturii.
Nu este deloc uşor deoarece literatura pentru copii are rivali puternici: televizorul, internetul, jocuri pe tablet, filmele de animaţie, telefonul, reţelele de socializare chiar şi „trend-ul”.
E bună și tehnologia, reprezintă nu doar prezentul, ci și viitorul, dar studiile arată că lectura are nenumărate beneficii: stimulează nu doar „gândirea” ci și creierul efectiv, dobândeşti abilități de concentrare, dezvoltă vocabularul, asimilează cunoștințe, ajută la exprimarea emoțiilor, empatiei, imaginației şi... nu dăunează sănătăţii.
Pornind de la această constatare, scopul principal al proiectului constă în găsirea unor modalităţi agreabile, atât de noi cât şi de părinţi, pentru câştigarea interesului copiilor, astfel încât lectură să devină o prioritate pentru mărirea potenţialului intelectual şi creativ al elevilor pentru promovarea valorilor culturale şi artistice.

Activitatea nr. 6

Activitatea nr. 7


DETALII
 
SIGURANȚA ÎNAINTE DE TOATE! 2017-2018
Proiect educativ local
Coordonatori: prof. Nane Daniela Crizantema, prof. înv. primar Olaru Nastica, prof. înv. primar Bucuci Duța
Scopul: Dezvoltarea unor abilități corecte de viață unui număr de 62 elevi din clasele CP A și I A de la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui pe o perioadă de 6 luni
Parteneri: Lions Club Vaslui, ISU Vaslui, IPJ Vaslui, DSP Vaslui, APM Vaslui

Igiena alimentatiei, Rolul ISU, Siguranta rutiera

ALBUM FOTO
 
REUȘIM ÎMPREUNĂ! 2017-2018
Proiect educativ pentru implementarea SNAC
Coordonatori: prof. Nane Daniela-Crizantema, prof. înv. primar Bucuci Duța, prof. înv. primar Olaru Nastica
Scop: Creşterea interacţiunii şi a incluziunii sociale prin realizarea în comun a unor programe, acţiuni, activităţi şi proiecte cu caracter informaţional, asistenţial şi aplicativ
Beneficiari direcţi: elevi de la CSEI ”Constantin Pufan” Vaslui, elevi ai Liceului ”Ghenuță Coman” Murgeni

ALBUM FOTO
 
DRUMUL DE LA GRADINIŢĂ LA ŞCOALĂ 2017-2018
Proiect educativ local
Coordonator: înv. Popa Maria
Membri echipa de proiect: director, prof. Nane Daniela-Crizantema, director adjunct, prof. înv. primar Olaru Nastica, învățători: Moraru Adriana, Jitaru Anca Alice, Dandeș Rodica
Scopul: Asigurarea continuităţii procesului de instruire şi educaţie de la grădiniţă la şcoală prin familiarizarea preşcolarilor cu sala de clasă, cu ambientul, cu cadrele didactice ale școlii, în scopul integrării lor cu succes în viaţa de şcolar.

ALBUM FOTO
 
Proiecte educative locale, interjudețene și naționale 2017-2018
NAȚIONALE
Ion Creangă-cel mai frumos mărțișor al românilor
INTERJUDEȚENE
Datina
Flori de mai
LOCALE
Școala părinților-Prevenirea abandonului şcolar timpuriu
Siguranţa înainte de toate
Drumul de la grădiniță la școală
Dăruim din suflete curate
SNAC

DETALII
 
TRĂIM ȘI SIMȚIM ROMÂNEȘTE!
PROIECT EDUCATIV LOCAL 2016-2017
Proiectul a avut implicaţi 66 de elevi din clasele a III-a A, a VI-a C şi a VII-a B ai Școlii Gimnaziale ,,Constantin Parfene” Vaslui, a fost coordonat de înv. Popa Maria și a avut ca partener Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui.

ALBUM FOTO
 
BANCOMATUL DE IDEI
PROIECT EDUCATIV LOCAL 2016-2017
Bancomatul de idei, coord. Năstase Petronela și Olaru Nastica
Acest proiect s-a desfășurat pe parcursul anului școlar 2016-2017, toți cei din echipa de implementare a proiectului participând la activitățile propuse în Formularul de aplicație în vederea atingerii obiectivului general: dezvoltarea abilităților elevilor de a desfășura activități de educație financiară și valorificarea potențialului creator a unui număr de 30 elevi din a IV-a A de la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui și 10 copii de la C.S.E.I. ”Constantin Pufan” Vaslui pe o perioadă de 5 luni. Partenerii din proiect au fost Sucursala B. R. D. Vaslui, C. S. E. I. ”Constantin Pufan” Vaslui, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Realizarea activităților a făcut posibilă participarea copiilor la Olimpiada MICILOR BANCHERI, care s-a desfășurat la București în luna mai.

DETALII
 
FLORI DE MAI 2017
PROIECT EDUCATIV INTERJUDEȚEAN
Editia a VIII-a a Taberei de creaţie “Flori de mai”, găzduită de Centrul Rezidenţial de la Valea Siliştei, comuna Soleşti, a avut loc în perioada 27-28 mai 2017. Proiectul educațional regional coordonat de Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” în parteneriat cu alte instituții, este inclus în C.A.E.R.I. 2017, poziția 639.

ALBUM FOTO
 
Zilele Școlii – 26 mai 2017
Ziua a debutat cu o serie de activități extrașcolare din cadrul Programului Școala Altfel, care au arătat creativitatea cadrelor didactice în organizarea activităților de acest tip, cuprinzând:
 prezentarea unor dansuri: Piramidă școlară, elevi din clasele V B, VI A, B, C, VII A, B, C, prof. Volocariu Neculai, dansuri cu elevii coordonați de cadrele didactice Bucuci Duța, Velișcu Corina, Coman Maria Monica, Moraru Adriana, Vîrlănuță Alis, dansuri populare: Purice Ionel, Adam Daniela
 Flashmob, coordonat de prof. Vîrlănuță Alis
 Desene pe asfalt în curtea școlii și în apropierea acesteia: Bărăgan Cecilia, Chiriac Marioara, Dănilă Loredana
 Expoziție ”Școala noastră” de desene, machete realizate de elevii clasei a IV-a A, înv. Olaru Nastica
 Programul Simpozionului Internațional
10.30 – 10.40 Primirea invitaţilor
10.40– 11.00 Prezentarea invitaţilor şi a programului simpozionului
Alocuţiuni ale invitaţilor
11.00 – 11.15 Program artistic în amfiteatrul școlii
11.15 – 13.00 Prezentări în plen
Evaluarea activităţilor
13.00 – 14.00 Micii virtuozi – interpretare la pian de copiii participanți și câștigători de premii la competiții naționale și internaționale de gen în acest an școlar sub îndrumarea prof. Olaru Constantin

ALBUM FOTO
 
CONCURSUL INTERJUDETEAN DATINA, 2016
Si in acest an va invitam sa participati la Concursul interjudetean de obiceiuri de iarna DATINA, ajuns la a XII-a editie. Acesta va avea loc sambata, 17 decembrie 2016, la Scoala Gimnaziala "Constantin Parfene" Vaslui. Va asteptam cu drag!
ALBUM FOTO
 
SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE
ACTIVITATE DE VOLUNTARIAT DE TIP SNAC
În săptămâna 14-18 noiembrie 2016 s-a desfășurat în unităţile de învăţământ din întreaga ţară campania socială „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Activitatea face parte din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi este iniţiată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

DETALII
 
Săptămâna Educației Globale 14-18 noiembrie 2016
În acest an Programul european Săptămâna Educaţiei Globale (SEG) s-a derulat în perioada 14 - 18 noiembrie. Tema anului 2016 este "ÎMPREUNĂ PENTRU PACE".
Programul, facilitat de Centrul Nord - Sud al Consiliului Europei, se află la cea de-a 18 ediţie.

DETALII
 
5 OCTOMBRIE - ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI

DETALII
 
LET'S DO IT, ROMANIA!
Voluntarii de la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui, în jur de 90 de elevi și 13 cadre didactice, au participat pe 24 septembrie 2016, cu ocazia Zilei Naționale a Curățeniei, la Proiectul ”Let's do it Romania!”, derulat în toată România și Republica Moldova.
DETALII
 
Proiectul educațional „Flori de mai”, 2016
Peste 60 de profesori şi elevi au participat, în perioada 28-29 mai 2016, la ediția a VI-a a Taberei de creaţie “Flori de mai”, găzduită de Centrul Rezidenţial de la Valea Siliştei, comuna Soleşti. Evenimentul face parte din proiectul educațional regional inițiat de Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” în parteneriat cu alte instituții, fiind inclus în C.A.E.R.I. 2016 nr. 25981, poziția 1681.
DETALII
 
„Lumina din raft”
Proiectul educational LUMINA DIN RAFT la final de an scolar 2014 - 2015.
DETALII
 
Simpozionul Internaţional “EDUCAŢIA DE CALITATE – O PREOCUPARE A ŞCOLII DE AZI”, ediţia a VII-a 2015
Şcoala Gimnazială “Constantin Parfene” Vaslui organizează, în ziua de 23 mai 2015, Simpozionul Internaţional “EDUCAŢIA DE CALITATE – O PREOCUPARE A ŞCOLII DE AZI”, ediţia a VII-a, cu tema: „Formarea competențelor cheie, premisă pentru împlinirea și dezvoltarea personală a elevilor”.
DETALII
 
"Lumina din raft" - proiect educaţional
Şcoala şi biblioteca sunt coordonate spirituale pe care evoluează omul în devenire. În ultimii ani se observă o scădere a interesului pentru lectură. Magia noilor descoperiri (televizorul, internetul, jocurile vidio, telefonul, reţelele de socializare), “au furat” interesul copiilor şi chiar al adulţilor pentru a citi o carte. Prin proiectul „Lumina din raft” ne-am propus găsirea unor modalităţi agreabile de a-i apropia pe elevi de textul tipărit, de a-i stimula să citească din plăcere şi nu din constrângere.
ALBUM FOTO
 
Unirea la aniversare
Marea Unire a fost celebrată în şcoala noastră vineri, 28 noiembrie 2014, cand elevii claselor a VI-a A şi a II-a A, îndrumaţi de prof. Spiridon L. şi Olaru N., au pregătit pentru colegii lor activitatea „Unirea la aniversare”.
Versurile intonate cu sensibilitate, cântecele patriotice pregătite în orele de Educaţie muzicală/Muzică şi mişcare, steguleţele, păpuşile tricolore realizate la Arte vizuale şi abilităţi practice pe care copiii le-au purtat în piept, au transmis participanţilor emoţie, mândrie, recunoştinţă...

ALBUM FOTO
 
Saptamana educaţiei globale
Comisia Europeană a initiat, în anul 1999, desfăşurarea de activităţi educative sub genericul "Săptămâna Educaţiei Globale" pentru promovarea responsabilităţii sociale, iniţiativei, valorilor autentice.

Anul acesta evenimentul a încurajat iniţierea de activităţi educative în domeniul alimentaţiei sănătoase.
Astfel, în săptămâna 17-21 octombrie 2014, în şcoala noastră au fost organizate multe activităţi pentru promovarea comportamentelor alimentare sănătoase, adecvate sănătăţii fizice şi psihice a elevilor, în parteneriat cu DSVSA, DSP Vaslui, Primaria Vaslui, Centrul Antidrog, Mass-media.

DETALII
 
"Educaţia de calitate, o preocupare a şcolii de azi"- mai 2014
Ca în fiecare lună mai, pe 17 mai 2014 şcoala noastră şi-a primit oaspeţii în cea mai aleasă atmosferă de sărbătoare...
Am sărbătorit şcoala. Ne-am bucurat împreună de rezultatele muncii noastre.
Elevi, cadre didactice, părinţi, împreună dovedind că ne preocupă calitatea în tot ceea ce facem!

ALBUM FOTO
 
Simpozionul Internaţional
Ediţia a VI-a a Simpozionului organizat de şcoala noastră (17 mai 2014) a reunit experienţe, bune practici pe tema ”Spre şcoala secolului XXI prin învăţarea centrată pe competenţe cheie” dezvoltate în şcoli din întreaga ţară, precum şi din Europa, experienţe reunite sub forma cărţii cu ISBN editată în peste 130 de exemplare distribuite participanţilor.
De ce competenţe cheie...
Caracterul interdependent al problemelor cu care se confruntă comunităţile impune şcolii o nouă viziune: pregătirea fiecărui absolvent pentru a se putea adapta la o societate globală, în schimbare. Răspunsul politicilor europene la provocările lumii de azi creionează evoluţia către o societate şi economie a cunoaşterii în termenii competenţelor cheie. Deşi s-au făcut paşi în acest sens, formarea de competenţe cheie rămâne la stadiul de deziderat: şcoala nu dispune de viziune, competenţe, resurse.
Am lansat deci provocarea, considerând că "Spre şcoala secolului XXI prin învăţarea centrată pe competenţe cheie” este un deziderat şi o misiune. Convinşi că, învăţând din experienţa celor interesaţi de inovaţie şi creativitate care au propus modele, care au conturat idei putem face paşi importanţi în această direcţie. Convinşi că şcolile noastre pot deveni organizaţii care învaţă cum să transforme elevul de azi în cetăţeanul activ al secolului XXI, apt pentru învăţare şi adaptare continuă!

DETALII
 
'Iubim Vasluiul' - O activitate de succes!
Proiectul "Iubim Vasluiul" derulat în săptămâna "Şcoala altfel" a participat la concursul iniţiat de MEN „O activitate de succes în Săptămâna altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, fiind promovat de ISJ Vaslui la Domeniul cetățenie democratică și responsabilitate
socială.

Va puteti convinge ca proiectul a fost intr-adevar o activitate de succes!...

DETALII
 
'Dialog intre generatii' - mai 2013
Proiectul nostru de suflet a adus în acelaşi plan perioade diferite din istoria şcolii, a pus faţă în faţă trecutul şi prezentul acesteia, producând emoţie la superlativ.
Gânduri, trăiri, amintiri legate de şcoală, perioade şi ipostaze diferite din istoria şcolii au fost adunate în revista „Dialog între generaţii”. Personalitatea lui Constantin Parfene şi-a găsit un loc important în paginile acesteia, activitatea d-lui profesor nefiind suficient cunoscută de generaţia de astăzi a şcolii. Emoţiile împărtăşite cu generozitate de cei care au răspuns invitaţiei noastre de a scrie despre şcoală au completat cadrul aducerilor aminte despre vremuri de glorie ale Şcolii 3, despre cei care i s-au dedicat, parte dintre ei slujind acum într-o altă lume, despre ceea ce Şcoala reprezintă pentru fiecare din cei prezenţi. Noua generaţie de elevi ai şcolii şi-a arătat măiestria şi talentul, mesajul noii generaţii de elevi ai şcolii demostrând pe deplin că viitorul şcolii este demn de trecutul şi renumele acesteia.

DETALII
 
Arc peste timp: 1 septembrie 1893 - 25 mai 2013 Şcoala Gimnazială 'Constantin Parfene' in sărbătoare
Impreună cu elevii, cadrele didactice, părinţii şcolii, oaspeţii de seamă au celebrat cu emoţie cele 120 de toamne aurii de cand clopoţelul sună, an de an, la şcoala din Copou. Au participat cu mandrie la dezvelirea bustului lui Constantin Parfene, cel care, prin modelul său intelectual aureolează, ca patron spiritual, şcoala noastră.

S-au bucurat de noua imagine a şcolii, intregită de finalizarea proiectului de consolidare cu finanţare europeană, derulat sub egida Primăriei Vaslui, prin grija deosebită a d-lui primar, inginer Vasile Pavăl. Astfel, am avut alături de noi oficialităţi locale, personalităţi care l-au cunoscut indeaproape pe profesorul Constantin Parfene, foşti directori care şi-au pus amprenta asupra devenirii şcolii, cadre didactice care au slujit-o cu devotament, foşti elevi, acum specialişti de seamă in diferite domenii, părinţi.

ALBUM FOTO
 
Concursul interjudetean de creatie literara si plastica 'Ion Creanga - cel mai frumos martisor al romanilor'
An de an in luna martie, elevii şi cadrele didactice din scoala noastra il sarbatoreau pe Ion Creanga prin emotionante momente artistice. Incepand cu anul 2008, aceste manifestari au fost reunite sub egida unui concurs judetean de creatie literara si plastica care a oferit elevilor oportunitatea de a-si exprima talentul si creativitatea.

Pentru cateva instantanee de la diversele editii ale acestui concurs apasati pe link-ul [DETALII] de mai jos.

DETALII
 
Concursul interjudetean de datini si obiceiuri de iarna 'Datina'
Incepand cu anul 2005, la initiativa domnului invatator OLARU CONSTANTIN, a luat fiinta acest concurs de datini si obiceiuri de iarna, care se defasoara anual, in luna decembrie, aproape de sarbatoarea Crăciunului. Pentru mai multe detalii despre acest program faceti click aici.

Pentru cateva instantanee de la diversele editii ale acestui concurs apasati pe link-ul [ALBUM FOTO] de mai jos.

ALBUM FOTO
 
Simpozionul National 'Educatia de calitate - o preocupare a scolii de azi' - mai 2012
Obiectivele principale ale acestei activitati sunt valorificarea experientei participantilor si a modelelor de buna practica in vederea imbunatatirii calitatii educatiei oferite de scoli si stimularea cadrelor didactice de a utiliza strategii didactice inovative, creative in formarea elevilor ca viitori cetateni europeni. Pentru mai multe detalii despre acest program faceti click aici.

Pentru cateva instantanee de la diversele editii ale acestui simpozion apasati pe link-ul [ALBUM FOTO] de mai jos.

ALBUM FOTO
 


  Scoala Gimnaziala 'Constantin Parfene', Vaslui  © 2014 - 2019 by tesalut.ro
CONTACT       ADMIN