SCOALA EUROPEANA
Scoala Europeana - 2022 PENTRU A PATRA OARĂ CONSECUTIV!!!
Ministerul Educației a premiat miercuri, 8 iunie 2022, la Palatul Parlamentului, cele 90 de unități de învățământ câștigătoare la a XVII-a ediție a Competiției Naționale ”Școala Europeană”.
Printre instituțiile premiate a fost și școala noastră, Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui, aflându-se pe locul 5 cu 190 de puncte.
Distincția de ”Școală Europeană” a fost ridicată de o delegație din partea școlii noastre, formată din doamna inspector, prof. Nemțanu Dorina, domnul director adjunct, prof. Volocariu Neculai și un reprezentant din partea elevilor - Lisievici Cristiana.
Activitățile programate au început cu turul Palatului Parlamentului, apoi a urmat festivitatea de premiere.

ALBUM FOTO
 
Scoala Europeana - 2017
Școala Gimnazială „Constantin Parfene” a obținut, pentru a treia oară consecutiv, titlul de „Școală Europeană”, situându-se pe locul al III-lea la nivel național cu 176 puncte. La cea de-a XIV-a ediție a competiției, organizată de Ministerul Educației Naționale, au participat 117 instituții de învățământ, 63 fiind declarate câștigătoare. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în București, pe 15 iunie 2017, la Palatul Parlamentului.
„Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.” (extras din Apelul Național 2017)

ALBUM FOTO
 
Primul loc pe podium la festivitatea de premiere, Scoala Europeana 2014
Aflată la a XI-a ediţie, Competiția ”Școală Europeană” este o iniţiativă a Ministerului Educaţiei Naționale, desfăşurată anul acesta sub înaltul patronaj al Parlamentului European.
La festivitatea de premiere ce a avut loc la Bucuresti, pe 20 mai 2014, la sediul Guvernului României au participat primul ministru, Victor Viorel Ponta, ministrul educatiei, Remus Pricopie, reprezentanţi ai A.N.P.C.D.E.F.P, reprezentanţi ai Comisiei Europene în România şi cele 65 de delegaţii ale şcolilor declarate câştigătoare, din cela 114 instituţii de învăţământ preuniversitar înscrise în competitie.

ALBUM FOTO
 
„ŞCOALA EUROPEANĂ” 2014 - la cel mai înalt nivel!
Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui a obţinut, pentru a doua oară consecutiv, certificatul „ŞCOALĂ EUROPEANĂ”, clasându-se la ediţia 2014 a competiţiei pe primul loc la nivel naţional, cu 179 puncte la evaluarea dosarului de candidatură.
Cele 65 de şcoli câștigătoare ale ediţiei 2014 au fost premiate cu suma de 5000 lei, sumă ce va fi folosită pentru dotarea acestora cu materiale necesare procesului didactic, o diplomă şi o plachetă, simbol al recunoașterii la nivel național.

Competiţia naţională “Şcoală Europeană” constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

DETALII
 
SCOALA EUROPEANA - 2011
Cu un punctaj foarte bun obtinut le evaluarea dosarului de candidatura (172 puncte) ne-am situat pe pozitia 30 in ierarhia scolilor castigatoare ale concursului national "SCOALA EUROPEANA" - editia 2011 si am primit certificatul de "SCOALA europeana" valabil trei ani.

Competiția Naţională “Şcoală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale (Proiectul de dezvoltare instituţională şi Planurile manageriale anuale din ultimii 3 ani, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Criteriile de evaluare (prezentate și în formularul-tip de candidatură) au fost:
1. Coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare;
2. Integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al şcolii;
3. Performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare;
4. Asigurarea egalităţii de şanse;
5. Continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/ proiecte/ programe comunitare;
6. Strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare;
7. Strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/ produselor);
8. Dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană;
9. Calitatea documentelor de candidatură.

DETALII
 


  Scoala Gimnaziala 'Constantin Parfene', Vaslui  © 2014 - 2019 by tesalut.ro
CONTACT       ADMIN