ERASMUS+ KA1
Erasmus+ K1 - la final!
În urma evaluării raportului final al proiectului și a portofoliului transmis pentru evaluarea aprofundată în cadrul eșantionului de evaluare din care am făcut parte, rezultatul evaluării proiectului de către Agenția Națională a precizat că ”prin modul în care a fost valorificată experiența dobandită de participanții la mobilități la nivel instituțional și prin abordarea integrată în cadrul a două parteneriate strategice, proiectul se consideră o buna practica”.
Felicitari tuturor participantilor!


 
Spre scoala secolului XXI prin invatarea centrata pe competente cheie - Ghidul de bune practici
Ghidul de bune practici pe care va invitam sa-l rasfoiti reprezinta rezultatul implementării proiectului "Spre școala secolului XXI prin învățarea de competențe cheie", nr. referință 2014-1-RO01-KA101–000927, la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui, în perioada 2014-2016. Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, Educaţie şcolară, ACȚIUNEA CHEIE 1. Conceput drept un instrument util pentru cadre didactice pentru integrarea competenţelor transversale în școală,
ghidul este structurat în trei capitole și cumulează contribuția cadrelor didactice care au participat în mobilitățile din cadrul proiectului la cursuri de formare la nivel european. Experiența dobândită, dublată de creativitatea participanților și colaborarea la nivelul școlii, a condus la modele de activități proiectate și implementate cu succes în sensul promovării și dezvoltării competențelor cheie transversale.

DETALII
 
Proiect ERASMUS+ pentru formarea cadrelor didactice
Noul program ERASMUS+ al UE deschide şcolii noastre oportunitatea dezvoltării capacităţii de a integra/adapta strategii, bune practici de la nivel european pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei educaţiei.

Astfel, în perioada 2014-2016, se va implementa proiectul „Spre şcoala secolului XXI prin învăţarea centrată pe competenţe cheie”, cu număr de referinţă 2014-1-RO01-KA101–000927, proiect finanţat de UE prin programul ERASMUS+, Acţiunea cheie 1 - Educaţie şcolară. Scopul proiectului este dezvoltarea în context internaţional la un număr de 18 cadre didactice din şcoală de cunoştinţe, abilităţi, aptitudini legate de formarea competenţelor transversale cheie elevilor, într-o perioadă de 2 ani.

Abordarea noastră este formarea la nivel european a unor echipe de experţi pe diferite componente ale competenţelor cheie care prin colaborare transcurriculară, utilizând resursele tehnologiei, valorificând diversitatea mediului, complementaritatea formal/nonformal, vor propune soluţii de îmbunătăţire a predării centrate pe competenţe.

Activităţile de formare vor fi sub formă de cursuri structurate pe tematicile:
- noi tehnologii şi resurse de învăţare Web (1 curs)
- metodologii inovative de învăţare (2 cursuri)
- leadership, managementul grupului, învăţarea prin cooperare, formarea abilităţilor sociale, civice, de antreprenoriat (2 cursuri).

Competenţele rezultate din formarea la nivel european vor constitui resurse pentru dezvoltarea instituţională şi pentru atingerea misiunii scolii, de a oferi o educatie de calitate, bazata pe inovatie, diversificare.

DETALII
 


  Scoala Gimnaziala 'Constantin Parfene', Vaslui  © 2014 - 2019 by tesalut.ro
CONTACT       ADMIN