OFERTA - EXTRACURRICULUM
Z.I.C.I. 2023
#ZICI2023*Elevii claselor a VII-a B, C și D au marcat astăzi, prin activitatea Z.I.C.I., Anul Ciprian Porumbescu și ziua de naștere a pictorului florilor, Ștefan Luchian. Coordonatorii activității: D. Nechifor, G. Radu și M. C. E. Prelipcean. Elevii au citit curiozități ale planetei Pământ, despre civilizații, popoare, în domeniul geografiei, despre obiceiuri din diferite zone ale țării, curiozități din artele muzicale și despre artiști plastici consacrați. Lectura a fost însoțită de imagini vizuale și audiție muzicală. *Elevii din clasele pregătitoare C și a III-a B au ascultat glasul Cosminei Adam citind povestea PUPICUL DIN PALMĂ, de Audrey Penn. Înv. Jitaru A., Adam D. *POVESTIRILE ISTORICE, de Dumitru Almaș, prezentate de pedagogul muzeal, Palade Ramona, au prins viață, la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, și au avut rolul să îi întoarcă în timp pe copiii de la clasa a IV-a C! înv. Jitaru A., Stan E. *Limba engleză este la loc de cinste în lectura elevilor de la clasele a V-a A și a VI-a A, care au abordat cartea “The boy at the back of the class” scrisă de autoarea britanică Onjali Q. Rauf, prezentând mini proiecte, postere, discutând despre prietenie, empatie, toleranță, bunătate inspirate de citirea cărții, în cadrul activității “Celebrating kindness”. Prof. Velișcu C. *Supereroii și Temerarii de la clasele pregătitoare A și I A, au visat că un polonic îi poate duce oriunde, îi poate ajuta la orice, după ce autoarea Mihaela Coșescu le-a citit POVESTEA UNUI POLONIC, în cadrul unui atelier online interactiv. Înv. Bucuci D., Olaru N. *Elevii din clasa a IV-a A împreună cu dna prof. de lb. engleză, Velișcu C. și înv. Popa M. au citit colegilor un scurt fragment dintr-o carte, s-a jucat Kahoot despre personaje îndrăgite. *I C #ZICI2023 Adoptă un pluș, alege-i un nume și citește-i în fiecare seară!, înv. Nica L., Pascu A. *IV B, înv. Moraru A. *Elevi din clasa a V-a A, împreună cu dna diriginta, prof. Mihalache R., și cu părinți, bunici, au participat la activitatea organizată de Primăria Municipiului Vaslui, de la care s-au întors entuziasmați: au citit fragmente din cartea preferată, în limba română/engleză, au primit cărți în dar, însoțit totul de sfatul de a continua această frumoasă îndeletnicire: cititul cărților! Felicitări tuturor!
ALBUM FOTO
 
ZIUA MONDIALĂ A NONVIOLENȚEI ȘCOLARE 30.01.2023
Consiliul elevilor, coordonat de către doamna profesor Alina Zailic, a marcat astăzi în amfiteatrul școlii, ZIUA MONDIALĂ A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOLI. Activitatea interactivă a fost presărată cu momente sugestive: filme din contextul școlar (unul fiind regizat de eleve din clasa a VI-a A), experiențe personale din viața de elev, mesaje antiviolență, scurte povești relevante care au condus la conștientizarea efectelor negative ale violenței, fiind un îndemn la toleranță, pace, armonie, dialog și cooperare. Copiii au înțeles faptul că performanța trebuie dublată de un caracter frumos.
ALBUM FOTO
 
EMINESCU - 173 de ani de la nasterea sa
Clasa: VII B
Prof. dirig. Elena Alexa
Argument:
Naşterea lui Mihai Eminescu este motiv de sărbătoare pentru poporul român şi pentru mediul şcolar, acolo unde cuvântul poezie este similar cu numele poetului. Tocmai din acest motiv elevii nu încetează să-i citească textele şi să înţeleagă semnificaţiile adânci pe care acestea le transmit.
Obiectiv:
Omagierea poetului Mihai Eminescu.
Cunoaşterea operei poetului (poezie, proză, publicistică), familiarizarea cu temele liricii eminesciene, înţelegerea valorii operei lăsate moştenire de poet odată cu părăsirea acestei lumi şi a ţării pe care a iubit-o necondiţionat.

Desfăşurarea activităţii:
În spiritul aniversării lui Mihai Eminescu, elevii clasei a VII-a B au susţinut un recital de poezie, au prezentat proiecte despre viaţa şi opera lui Eminescu, au ascultat versuri în lectura unor actori (Adrian Pintea), scriitori (Ştefan Augustin Doinaş) şi artişti cunoscuţi (Gheorghe Zamfir), versuri puse pe muzică (Firma- O, rămâi). Şi nu în ultimul rând, au urmărit materiale documentare despre marele poet.

ALBUM FOTO
 
1 DECEMBRIE 2022
"Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevarată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!" (Alexandru Vlahuță)
ALBUM FOTO
 
SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE 2022
În cadrul activităților de Strategie Națională de Acțiune Comunitară, la Școala Gimnazială "Constantin Parfene" - Vaslui, s-a desfășurat în perioada 21-25 noiembrie 2022, campania de sprijinire a copiilor și bătrânilor aflați în dificultate, denumită "Săptămâna legumelor și fructelor donate". Elevii, coordonați de către cadrele didactice au adunat la nivelul școlii o cantitate însemnată de fructe și legume. Au fost donate din inimă atât copiilor din satul Rediu Galian, com Codăești, de la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza", Școala Primară Zona Industrială, de la Centrul Școlar de Educatie Incluziva "Constantin Pufan" Vaslui, cât și bătrânilor aflați în Căminul de bătrâni din Valea Siliștei, com. Solești. Mulțumim părinților pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestei activități!
ALBUM FOTO
 
SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE 2022
Elevii de la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui acționează ÎMPREUNĂ PENTRU PACE și anul acesta în cadrul SĂPTĂMÂNII EDUCAȚIEI GLOBALE 2022, cu speranța că toți copiii lumii vor trăi frumos!
ALBUM FOTO
 
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI 2022
Consiliul Elevilor a sărbătorit în amfiteatrul școlii Ziua internațională a toleranței. Elevii participanți s-au implicat activ în derularea activității, au asociat cuvinte cheie pentru toleranță, au împărtășit în grup experiențe din viața școlară și personală despre comportamente tolerante și intolerante, au vizionat filme sugestive, au prezentat desene, afișe și alte materiale specifice toleranței. Mesajul ÎMPREUNĂ PENTRU PACE! de la finalul activității a fost un îndemn pentru armonie, acceptarea diversității, manifestarea toleranței față de sine și ceilalți.
ALBUM FOTO
 
ERASMUSDAYS 2022
Școala noastră a participat la de-a șasea ediție a #ErasmusDays2022, 13-15 octombrie 2022.
ALBUM FOTO
 
ZIUA EDUCAȚIEI 2022
Educația, călăuza drumului
Educația este cărarea care duce spre fericire. Dacă ești educat vei avea un viitor transformat. Calea presărată cu flori acum nu-ți mai dă fiori.
Chiar dacă e greu și nu câștigi mereu, un test îți apare în cale și te învață o lecție de valoare. Dacă te-ai gândit vreodată să fii altfel decât ești, nu îți spune povești… Un om nu se schimbă întâmplător. Cum îți croiești mantia înțelepciunii, așa ești cunoscut în colțurile lumii!
Dacă educația va fi oprită, nicio inimă nu va fi mulțumită!
Daria Surleac
Clasa a IV-a A

ALBUM FOTO
 
EWS, 23-30.09.2022, ESSD, 30.09.2022
Și în acest an școlar, 2022-2023, ne-am alăturat milioanelor de participanți la cele 2 evenimente sportive, organizate la nivel european: Săptămâna Europeană a Sportului și Ziua Europeană a Sportului Școlar, dedicate promovării activităţilor fizice. Să continuăm cu toții să avem o viață activă! Mulțumim profesorilor de educație fizică și celorlalte cadre didactice care au participat și au coordonat aceste activități din școala noastră! #BeActive
ALBUM FOTO
 
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZICII - 1 OCTOMBRIE 2022
Activitate dedicată sărbătoririi Zilei Internationale a Muzicii - 1 octombrie, din cadrul proiectului educational cu titlul ”Muzica anilor 60” pe care școala noastră l-a initiat in parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, ISJ Vaslui, Școala Gimnazială ”Elena Cuza” Vaslui , Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Vaslui, Liceul cu Program Sportiv Vaslui. S-a realizat o expoziție cu postere realizate de elevi, s-au interpretat cântece din perioada respectivă, s-au prezentat informații despre semnificația zilei și rolul muzicii în viața noastră. Profesorii participanți - Radu Gina, Mircea Magda, Nane Daniela Crizantema, Trufia Carmen, insp. școlar prof. Horia Popovici.
ALBUM FOTO
 
ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR, 26 septembrie 2022
ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR (La Journee Europeenne des Langues) sărbătorită în fiecare an pe 26 septembrie a fost în întregime dedicată descoperirii limbilor oficiale vorbite în Uniunea Europeană. Astfel, elevii claselor a IV-a C, a VII-a D și a VIII-a B, însoțiți de profesorii Jitaru Anca Alice și Bujor-Chicu Florina-Mihaela, au mers la centrul Europe Direct, unde au fost sprijiniți să experimenteze diversitatea lingvistică de dna Mihaela Dumitraș. Tot pentru a sărbători această zi frumoasă dedicată celor 24 de limbi oficiale vorbite în Uniunea Europeană, colegii de la Catedra de Limbă și comunicare au desfășurat, în perioada 19-28 septembrie, activități deosebite (frământări de limbă în limbile română, franceză și engleză; vizionări de filme și desene animate în limbile franceză și engleză cu subtitrare în cele două limbi menționate etc).
ALBUM FOTO
 
ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR 2021
Ziua Europeană a Sportului Școlar este o zi dedicată promovării activităţilor fizice, încercării diferitelor activităţi şi sporturi noi, respectiv, bineînţeles de a sprijini sentimentul de „apartenenţă la şcoală” în fiecare participant. #BeActive
Și în acest an, elevii și cadrele didactice ale școlii noastre au răspuns invitației de a face mișcare în toate formele: alergare, ștafete combinate, gimnastică, baschet, handbal, etc.
Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui/Federația Maghiară a Sportului Școlar, International Sport and Culture Association Danemarca , cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +

ALBUM FOTO
 
Felicitări elevului Chitic Rareș Adrian! Ne mândrim cu astfel de elevi!
Elevul CHITIC RAREȘ ADRIAN a participat online la festivitatea de premiere nextlab. Acesta se află în topul primilor 100 robocampioni ai României din totalul de 1400 de copii participanți, fiind clasat pe locul 97. Scoala Gimnazială „Constantin Parfene” ocupă locul 46 din 137 Școli Robocampioane.
DETALII
 
30 ianuarie - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NOVIOLENȚEI ÎN ȘCOALĂ

DETALII
 
1 Decembrie 2020 - Ziua Națională a României
Lucrări realizate de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Parfene” care sărbătoresc Ziua Națională a României alături de familie și profesori!
VIDEO
 
ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI 5 octombrie 2020
"O educaţie bună este izvorul întregului bine în lume." Immanuel Kant
Într-o zi din an sărbătorim Ziua Educaţiei, dar în fiecare zi facem Educaţie! Elevii şcolii noastre, îndrumaţi de cadrele didactice, au exprimat în diferite moduri gândul lor despre ce presupune ideea de a fi educat în zilele noastre! La mulţi ani tuturor! Să ne fie viaţa frumoasă!
Foto în Album, iar Proiecte VII A în Google Drive


Ziua Eduaţiei 2020 Proiecte VII A

ALBUM FOTO
 
ZESS 2020
ZESS 2020
SPORTUL PENTRU TOȚI!
Ziua Europeană a Sportului Școlar, ediția a V-a, 25 septembrie 2020, parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2020.

#ESSD2020 #BeActive #FRSPT #AJSPTSuceava Organizația națională coordonatoare: Federația Română Sportul pentru Toți
Organizația europeană coordonatoare: Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +.

Cu respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea celor care participă la aceste activităţi!

ALBUM FOTO
 
ESSD/BeActive 2020
SPORTUL PENTRU TOȚI!
Ziua Europeană a Sportului Școlar, ediția a V-a, 25 septembrie 2020, parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2020.
#ESSD2020 #BeActive #FRSPT Organizația națională coordonatoare: Federația Română Sportul pentru Toți
Organizația europeană coordonatoare: Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +.
Cu respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea celor care participă la aceste activităţi!

ALBUM FOTO
 
DIN NOU ÎMPREUNĂ! septembrie 2020
Campania educațională de readaptare școlară "Din nou, împreună!" a fost marcată și de către școala noastră prin activități educative de timp liber menite să-i încurajeze pe copii pentru un start pozitiv în noul an școlar.
O activitate recreativă, desfășurată în Parcul Copou, i-a antrenat și pe câțiva copii într-o călătorie pe urmele cunoașterii clasei a V-a, fiind puse pe tapet asemănările cu clasa a IV-a , schimbările care apar la debutul ciclului gimnazial , dar și discuții de clarificare pentru învățarea în contextul Covid. Momentele activității au fost colorate cu povești terapeutice pentru teama de necunoscut, stimularea perseverenței, desene realizate pe baloane umflate, istorisiri din vacanță, savurarea unui desert.

ALBUM FOTO
 
Z.I.C.I. - 05.02.2020

ALBUM FOTO
 
Ziua lui Eminescu - 15.01.2020 - Ziua Culturii Nationale
Mi-e dor de EMINESCU
Ca si cum ar fi trait,
Și-ar fi plecat o clipă
In spațiul infinit!

In toata scoala azi s-a vorbit, s-a povestit, s-a cantat, s-a recitat despre EMINESCU. Daca nu ar fi dascali care sa le deschida sufletele copiilor catre frumos, astfel de momente nu ar fi posibile. Invatatorii si profesorii, impreuna cu dna profesoara de limba romana, Alexa Elena, dna bibliotecar Grijincu Olga Valeria si dna Manole Angelica, au realizat momente unice de aniversare a marelui poet EMINESCU, Luceafarul poeziei romanesti!
Bravo, copii! Mandri de atitudinea voastra, de prestatiile voastre artistice, de desenele, de jocurile si de creatiile voastre!

ALBUM FOTO
 
Deschide usa, crestine! 2019
Usile amfiteatrului scolii noastre s-au deschis si astazi si copii minunati de la clasele pregatitoare A, a II-a A si a III-a B au venit sa ne vesteasca Nasterea Domnului si sosirea Noului An. Am avut si musafiri deosebiti, un grup de copii din Hurduci, coordonat de pr. Stefan, care ne-au sensibilizat la maximum cu forma si mesajul celor interpretate.
Colindele, Capra, Plugusorul, Sorcova, precum si cantecele cu urari de La multi ani! au avut darul de a crea acea atmosfera specifica acestei perioade din an.
LA MULTI ANI 2020!

ALBUM FOTO
 
Targ de Craciun 2019, editia a VII-a
Targul de Craciun 2019! O zi mult asteptata de copiii din scoala noastră, de la cei mai mici până la cei de clasa a VIII-a! O zi care a trecut foarte repede! Dar am văzut pe cei mai bucuroși si mai ingeniosi antreprenori in devenire! Cata larmă, cata promovare, cata educație antreprenoriala! Felicitări, copii, cadre didactice și părinți!
ALBUM FOTO
 
Bucuria de darui - decembrie 2019
În data de 10 decembrie, ca urmare a invitației la donația de carte, a răspuns un număr mare de elevi adunând multe cărți cu titluri interesante. Acestea au ajuns să bucure elevi de la Gimnaziul ”Ștefan cel Mare” Pelinei, raionul Cahul din Republica Moldova, precum și pe noi cei de la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui.
Cartile au ajuns in Moldova, cu ocazia participarii unor cadre didactice din judetul Vaslui, la Seminarul instructiv-metodic, invatamant primar, cu tema "Autoevaluarea ca element esential in autoreglarea invatarii".

Copii, părinți și dascăli de 10!

ALBUM FOTO
 
ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI 2019
Se-nalţă-un steag cu falduri purpurii…
La noi în august e fierbinte vara…
În lume nu-s mai multe Românii
Ci una doar, şi-aceea ne e ţara!

ALBUM FOTO
 
SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE 2019
Activitate în cadrul proiectului de Strategie Națională de Acțiune Comunitară SNAC. În toate zilele din săptămâna 25-29 noiembrie, grupuri, grupuri de copii din școala noastră, încurajate de către cadre didactice și ajutate de către părinți, picură stropi de fericire în sufletele celor care au mare nevoie! Nu e greu să fii IMPLICAT!
Felicitări și mulțumim!
Album în completare...

ALBUM FOTO
 
EDUCAȚIA GLOBALĂ 2019
Tema: Schimbările climatice
Brainstorming, documentare, desene, proiecte, prezentări, jocuri, machete, cântece, activități practice de plantare, expoziții, PROBLEME... SOLUȚII PROPUSE! Și toate acestea de către elevii școlii noastre îndrumați de cadrele didactice!

ALBUM FOTO
 
DREPTURILE COPIILOR-cea mai mare lecție din lume 2019
Cadrele didactice din școala noastră au provocat copiii să participe la cea mai mare lecție din lume, despre Drepturile copiilor. Elevii au uimit prin implicarea, prin modalitatea de realizare a activităților, prin mesajul lor final: Respectarea drepturilor copiilor nu e o joacă de copil, ci o responsabilitate importanță a adulților!
ALBUM FOTO
 
Activitate de prevenire a traficului de persoane - 5 noiembrie 2019
În cadrul campaniei naționale ”Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea” și ”Ești victimă a traficului de persoane? Ai drepturi”, dna Sabetay Andreea, inspector de specialitate din cadrul ANITP - CR Iași, a desfășurat o activitate preventiv-informativă pe tema traficului de persoane și a siguranței, cu elevi din școala noastră. A contribuit la desfășurarea activității și dna Cobzaru Valerica, specialist prevenire în cadrul CPECA Vaslui, cu informare pe tema prevenirii consumului de droguri.
ALBUM FOTO
 
ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI 2019
Elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui au desfășurat activități care să marcheze importanța educației în viața omului, exprimându-și păreri, prezentând aspirații.
Album în completare...

ALBUM FOTO
 
ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR 26 SEPTEMBRIE 2019
Examenele Cambridge - oportunități și resurse
Invitat Aniella Busila, reprezentant Cambridge România, coord. prof. de lb. engleză Velișcu Corina și Chiriac Erika, grupul țintă clase din învățământul primar și gimnazial
Activități specifice, coord. prof. de lb. franceză Bujor Chicu Florentina la clasele VA și VC

ALBUM FOTO
 
European School Sport Day 2019
Și în acest an școala noastră va participa la Săptămâna Europeană a Sportului, proiect care se dorește a fi o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și sportului la nivel european.
Ziua Europeană a Sportului Școlar se va desfășura în 27 septembrie 2019, fiind parte a conceptului #BeActive al Uniunii Europene, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului 23-30.09.2019.
Organizația națională coordonatoare: Federația Română Sportul pentru Toți
Organizația europeană coordonatoare: Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu Cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus +
Mobilizare generală: SPORTUL PENTRU TOȚI!

DETALII
 
Gala olimpicilor, premierea și momente artistice 2019

ALBUM FOTO
 
ZILELE ȘCOLII GIMNAZIALE ”CONSTANTIN PARFENE” VASLUI, 24 mai 2019
Minunat: s-a simțit sărbătoare în sufletul tutoror celor prezenți astăzi în școala noastră, copii, dascăli, părinți, invitați din alte instituții! Atelierele desfășurate de copii sub îndrumarea cadrelor didactice au animat curtea școlii, care a devenit neîncăpătoare. Ritmurile de dans popular și modern s-au ”împletit” cu strigătele de bucurie ale copiilor la lansarea de baloane cu mesaje simbolice în văzduh, acordurile cântecelor s-au completat cu încurajările de ștafete și strigătele din jocurile copilăriei, picturile pe față au luminat chipurile copiilor, iar produsele realizate din materiale reciclabile și-au găsit locul în jocurile de rol ale piticilor noștri.
Lansarea nr. 1 și 2 ale revistei școlare ”Dorința”, ediția a X-a a Simpozionului Internațional ”Educația de calitate - o preocupare a școlii de astăzi” și Evenimentul de multiplicare, din cadrul Parteneriatului strategic Erasmus+ ”Living book”, pentru rezultatele intelectuale ale acestuia, ce au avut loc în a doua parte a zilei, au fost apreciate de invitați.
Felicitări tuturor celor prezenți și celor care au făcut ziua deosebită!
LA MULȚI ANI!

ALBUM FOTO
 
Școala, dragă școală, frumoasă ca o floare!
Prichindeii de la CP C Step by Step împreună cu cei de la clasa I A au dăruit flori școlii noastre care să le zâmbească zilnic la venirea și plecarea acestora de la școală!
ALBUM FOTO
 
27 aprilie 2019 ZIUA VETERANILOR DE RAZBOI
Elevi din clasele CP C Step by Step, I A si a IV-a B au oferit flori veteranilor de razboi prezenti la activitatea dedicata lor, ce s-a desfasurat la Monumentul Crucea eroilor de langa scoala noastra. Respect!
ALBUM FOTO
 
CÂNT PENTRU MAMA! 8 Martie 2019
Pe 8 Martie 2019, cu ocazia Zilei Internaționale a Mamei, copii din școlile vasluiene, coordonați de prof. Olaru Constantin, au interpretat la pian și vocal piese tuturor celor care au sufletul deschis spre minunată lume a copilăriei! Bravo, copii minunați și mulțumim din suflet!
ALBUM FOTO
 
Târgul de primăvară 2019
Fantasticii copii din clasa I A au participat la cea de-a XI-a ediție a "Târgului de primăvară", unde cu ajutorul unor meșteri populari iscusiţi din județul Vaslui au confecţionat mărțișoare în cadrul atelierelor, utilizând materiale naturale, puse la dispoziţie cu mult drag de aceşti oameni.
Mulţumim!

ALBUM FOTO
 
DESCHIDE UŞA, CREŞTINE! - 20 DECEMBRIE 2018
Micii şcolari de la clasele pregătitoare ai şcolii noastre, alături de elevi de la clasele a V-a B şi a VIII-a A, au adus vestea Naşterii lui Iisus Hristos! Doamne, câtă emoţie şi bucurie au putut arăta aceşti minunaţi copii!
Felicitări, dragilor, şi LA MULŢI ANI TUTUROR!

ALBUM FOTO
 
TÂRGUL DE CRĂCIUN, 19.12.2018, ediția a VI-a
O activitate, devenită tradiție! Elevii au confecționat ornamente de Crăciun deosebite, originale și s-au implicat în comercializarea lor! Felicitări elevilor, mulțumiri părinților și cadrelor didactice pentru reușita acestei activități! SĂRBĂTORI FERICITE!!!!
ALBUM FOTO
 
SĂ FIM MAI BUNI MEREU!
6 decembrie 2018 - o zi plină, oricum am privi!
Brăduţul în clasa împodobită
Ghetuţele "atinse" de Moşul Nicolae, cântece, dans
Sărbătorirea colegilor Nicolas şi Victor Nicholas
Strângerea de haine, încălţăminte, jucării, rechizite, dulciuri pentru 3 familii aflate în nevoie
Dăruirea acestor lucruri de către unii mesageri ai Moşului în numele tuturor copiilor şi părinţilor de la clasa I A
Felicitări tuturor! Chiar am fost aştepaţi!
Să lăsăm faptele bune (de orice tip) să ne inunde viaţa! Doamne ajută!

ALBUM FOTO
 
MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN! MÂNDRU CĂ SUNT ELEV AL ȘCOLII ”C. PARFENE”!
Proiect educativ local
Activități din perioada 27-29 noiembrie 2018
A treia zi: 29 noiembrie 2018
"Tot ce-i românesc rămâne!"
Mulţumim oaspeţilor de la activitatea de astăzi: dna inspector şcolar general, prof. Plăcintă Gabriela, dna inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare, prof. Mustăţea Monica Nicoleta, dna inspector şcolar MRU, prf. Nemţanu Dorina, dna muzeograf Iordachi Anca de la Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, copiilor şi coordonatorului fanfarei "Teişorii" de la Şcoala Gimnazială "Ştefan Ciobotăraşu" Lipovăţ, prof. Moraru Florinel, părinţi!
Felicitări neobosiţilor de la catedră care, pe lângă activităţile ce prevăd parcurgerea curriculumului, organizează astfel de momente, care vin în completarea celorlalte şi care rămân vii în amintirea copiilor!

Articol Vremea noua 30 noiembrie 2018

ALBUM FOTO
 
MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN! MÂNDRU CĂ SUNT ELEV AL ȘCOLII ”C. PARFENE”!
Proiect educativ local
Activități din perioada 27-29 noiembrie 2018
A doua zi: 28 noiembrie 2018
Vă invităm la şezătoare!
La nivelul fiecărei clase a şcolii noastre s-a organizat o seară românească ce a presupus, pe lângă ambientul specific românilor la ceas aniversar, ateliere de împletit, cusut, depănat, pictură pe sticlă, dans popular, interpretare cântece patriotice, de versuri patriotice, de glume, realizare de machete, etc! Iertată-ne fie dacă am omis ceva, important e că s-a făcut!
Felicitări neobosiţilor de la catedră care, pe lângă activităţile ce prevăd parcurgerea curriculumului, organizează astfel de momente, care vin în completarea celorlalte şi care rămân vii în amintirea copiilor!

ALBUM FOTO
 
MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN! MÂNDRU CĂ SUNT ELEV AL ȘCOLII ”C. PARFENE”!
Proiect educativ local
Activități din perioada 27-29 noiembrie 2018
Prima zi:
Concurs ”125 de ani de existență a clădirii școlii” - Felicitări elevilor participanți de la clasele VA, VB, VIA, VIB, VIIA! Mulțumiri colegilor care s-au implicat în pregătirea acestei activități!
Expoziție fotografică - momente frumoase din viața școlii de azi și de altădată, precum și din frânturi din istoria zbuciumată a poporului nostru
Expoziție tematică la ceas aniversar Centenarul Unirii
Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor expoziții: elevi, cadre didactice, părinți, Muzeul Județean Vaslui!

Realitateadevaslui.net

DETALII
 
GREIERELE ȘI FURNICA
Felicitări, dragi copilași, dna învățătoare și stimați părinți!
26.11.2018 Activitate în cadrul disciplinei opționale ”Cuvânt. Cântec. Dans”, clasa pregătitoare B, înv. Moraru Adriana

ALBUM FOTO
 
Centenarul Unirii 1918-2018 - 23.11.2018
Centenarul Unirii 1918-2018, clasa a IV-a C Step by Step, înv. Samson Maria şi Manea Biatricea
ALBUM FOTO
 
Săptămâna fructelor şi legumelor donate 2018
În Săptămâna fructelor şi legumelor donate, 19-23 noiembrie 2018, elevii şcolii noastre, alături de părinţi şi de cadre didactice, s-au implicat, adunând o cantitate impresionantă de fructe, care a fost donată copiilor din alte instituţii şcolare sau unor familii aflate în nevoie.
ALBUM FOTO
 
Educaţie juridică 11 octombrie 2018
Invitat dna Elena Silvia Bejenariu, prim-procurorul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui
Participanţi elevii de la clasele a VII-a A, a VIII-a A şi B

ALBUM FOTO
 
5 OCTOMBRIE 2018 - ZIUA EDUCAŢIEI
ŞCOALA - TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR
PARTEA I: 8.00 -10.30 - "Școala viitorului": ateliere de lucru - realizare de machete, creații literare și plastice, dezbateri pe tema educației de calitate: resurse materiale și umane, mediu școlar, personalitatea lui Constantin Parfene, etc.;
PARTEA A II_A: 11.00 - 11,30 - activități în curtea școlii: Imnul de Stat al României, Imnul școlii, paradă cu mesaje Pro educație de calitate, dans, desene pe asfalt;
PARTEA A III-A: 12,00 - "Peste 100 de ani de educație în Școala Gimnazială ,,Constantin Parfene” Vaslui” - concurs de postere, proiecte (PPT, Movie maker, StoryJumper, etc. – elevii de gimnaziu

FELICITĂRI pentru modul remarcabil al implicării şi în această activitate a tuturor celor din şcoala noastră!

ALBUM FOTO
 
FESTIVALUL UMORULUI "CONSTANTIN TĂNASE", VASLUI 2018
Elevii şcolii noastre nu au putut rata un eveniment de marcă din viaţa culturală a oraşului nostru, Festivalul Umorului "Constantin Tănase"! Astfel ei au trăit emoţii, s-au bucurat, au cântat la Teatrul pentru copii "Clasic e fantastic", descoperind că muzica de calitate este nemuritoare şi că scena e un teren magnific!
ALBUM FOTO
 
#BEACTIVE! SAPTAMANA EUROPEANA A SPORTULUI - 2018
Vineri, 26.09.2018, la Scoala Constantin Parfene Vaslui!
Mişcare, fair-play, susţinere!
Prof. ed. fizică: Volocariu Neculai, Arsene Andreea

ALBUM FOTO
 
European Day of Languages, 26.09.2018
Elevi de la clasele a VII-a A, a VIII-a A şi a V-a B
prof. Velişcu Corina, Bujor Chicu Florina

ALBUM FOTO
 
Ziua Naţională a Curăţeniei - 15 septembrie 2018
Echipa ECOT3EAM_VS a Şcolii Gimnaziale "Constantin Parfene" Vaslui, formată din elevi, cadre didactice, personal didactic auxiliar şi părinţi, a participat şi anul acesta la Ziua Curăţeniei Naţionale, de această dată în Zona 2!

Radio Iasi, emisiunea RECREATIA MARE, 23 septembrie 2018

ALBUM FOTO
 
14 IUNIE 2018 GALA OLIMPICILOR, SERBARE
Pentru efortul depus în acest an școlar, olimpicii școlii noastre au fost recompensați cu premii în bani din partea Societății GAZ-EST, cărți oferite de Librăria Nirvana şi diplome. Mulțumim sponsorilor pentru implicarea în viața școlii noastre, pentru motivarea elevilor în a-și dori în continuare să persevereze.
Programul artistic deosebit oferit de către elevii claselor primare și gimnaziale îndrumați de cadrele didactice a stârnit ropote de aplauze printre spectatori.
Felicitări tuturor!

ALBUM FOTO
 
Sfârşit de an şcolar - Premierea 2018
Dragi elevi și părinți, pentru efortul depus în acest an școlar, pentru rezultatele obținute la învățătură și la concursuri, vă felicităm, noi: conducerea școlii, cadrele didactice și personalul auxiliar! Vă dorim O VACANȚĂ MINUNATĂ!... și vă așteptăm cu forțe proaspete și odihniți, în toamnă, pregătiți pentru noi provocări!!!
ALBUM FOTO
 
Excursie Cetatea Sucevei, iunie 2018, II C SbS
Doamnele invatatoare Chiriac Marioara si Danila Loredana au initiat si organizat o excursie la Cetatea Sucevei pe care parintii au sustinut-o, iar copiii au apreciat si s-au bucurat!
ALBUM FOTO
 
Târg de jucării", ediția a IV-a, Vaslui, 1 iunie 2018
Elevii din clasele CP A, III A şi III B alături de alţi copii din municipiul Vaslui au vândut, au schimbat sau au donat jucării, în stare bună de folosire și funcționare, pentru copiii de aceeași vârstă (3-12 ani) din comunele județului Vaslui.
În acest an s-a propus sprijinirea copiiilor preșcolari din comuna Dodești cu jucării, dar mai ales cu rechizite specifice lucrului la clasă.

ALBUM FOTO
 
”Porți Deschise” la Instituția Prefectului-județul Vaslui
Ziua Internațională a Copilului a fost marcată la Instituţia Prefectului-județul Vaslui, care ”şi-a deschis uşile“ unor elevi ai unităţilor de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ.
Peste 50 de elevi ai școlilor gimnaziale ”Constantin Parfene“ şi ”Mihail Sadoveanu” Vaslui au trecut pragul instituţiei.
Vizitatorii au fost întâmpinați de subprefectul Mircea GOLOGAN, care a ținut să-i felicite pe copii, urându-le ”La Mulți Ani”, de ziua lor.
”Ne bucurăm că ați răspuns acţiunii pe care am iniţiat-o. Ne bucură curiozitatea voastră! Avem o bună colaborare cu cele două unități școlare. Consider că rolul nostru este de a fi mereu aproape de educație, de cetăţeni şi de a fi transparenţi în activitatea pe care o desfăşurăm. La mulți ani, tuturor copiilor”, a spus subprefectul Mircea GOLOGAN.
La rândul lor, elevii s-au pregătit pentru întâlnirea cu salariații Instituției Prefectului-județul Vaslui, prezentând un program artistic.
Aceștia au organizat și o mică expoziție de desene, întâlnirea încheindu-se cu acordarea de diplome și dulciuri tuturor copiilor prezenți.
Sursa:https://www.facebook.com/institutiaprefectuluivaslui

ALBUM FOTO
 
31 mai 2018 - Ziua mondială fără tutun
Ziua mondială fără tutun a fost instituită printr-o rezoluţie adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în 1987, urmând a fi marcată la 7 aprilie 1988, dată la care se împlineau 40 de ani de la fondarea OMS. În 1988, însă, OMS a adoptat o nouă rezoluţie, prin care marcarea acestei zile avea să aibă loc la 31 mai.
Începând de atunci, în fiecare an, la 31 mai, este marcată Ziua mondială fără tutun, printr-o serie de activităţi, susţinute de guvernele locale, de organizaţii non-guvernamentale, dar şi de simpli cetăţeni, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra riscurilor la care se expun consumatorii de tutun.
Astfel, elevii claselor a V-a A și a VI-a C au participat la activități desfășurate în acest sens.

DETALII
 
9 MAI 2018 - O zi cu multiple trăiri de suflet de copil!
Tripla semnificatie: 9 mai 1877, 9 mai 1945, 9 mai 1950
CP A Activități:
intonarea Imnului de Stat al României
Interpretarea cântecului ”Treceti, batalioane!”
Auditia Imnului Uniunii Europene, a cântecului patriotic ”Pui de lei”
Vizualizarea unor imagini din țări ale UE
Decuparea și lipirea simbolurilor celor trei sărbători
Depuneri de flori la monumentul din Piața Independenței
Întâlnire cu Preasfinția Sa Episcopul Hușilor
”Călătorie” prin Europa - desene pe asfalt (Turnul Eiffel, Big Bang?!, Turnul din Pissa, Munții Carpați, Statuia lui Ștefan cel Mare, drapelul României și al UE, etc.)
VI C, VIII B Suntem buni europeni!

ALBUM FOTO
 
23 aprilie 2018 - ZIUA MONDIALĂ A CĂRȚII ȘI A DREPTULUI DE AUTOR, ZIUA NAȚIONALĂ A BIBLIOTECARULUI
CĂRȚI ȘI BIBLIOTECI - activitate în care dna prof. de lb. și literatura română Mihalache Rodica și dna bibliotecară Grijincu Olga Valeria i-a invitat pe elevii clasei a VI-a A la un concurs ”Provocare la duel”, în care Atotștiutorii și Superelevii au demonstrat că iubesc cărțile, valorifică mesajele transmise de autori, nu înainte de a afla curiozități din lumea cărților și a bibliotecilor. Caracterul interactiv a fost dat și de faptul că elevi din clasele de gimnaziu ce i-au susținut pe concurenți au putut și ei să participe, iar prestația lor a fost apreciată cu diplome.
La mulți ani, dna bibliotecară!

ALBUM FOTO
 
TÂRG DE MĂRȚIȘOARE 2018
Duminică, 25 februarie 2018, la invitația CJCPCT Vaslui, copiii de la Clasa Pregătitoare C Step by Step, însoțiți de dnele învățătoare Crăciun Luminița și Năstase Viorica, îndrumați de meșteri populari au realizat mărțișoare pe care apoi le-au dăruit persoanelor îndrăgite.

ALBUM FOTO
 
30 Ianuarie-ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOALĂ
Activitate organizată de coordonatorul Consiliul Școlar al Elevilor, doamna prof. Alina Zailic și consilierul școlar, doamna prof. Diana Dicu.
Reprezentanții Consiliului Elevilor de la clasele gimnaziale au avut misiunea de a realiza împreună cu colegii lor, MESAJUL CLASEI: PLEDĂM PENTRU NONVIOLENȚA ȘCOLARĂ. Elevii și-au exprimat valențele artistice prezentând desene, poezii, și mesaje sugesive referitoare la prevenirea violenței în școală. La activitate au participat elevi de la toate clasele gimnaziale.

ALBUM FOTO
 
Unirea naţiunea a făcut-o! 24 ianuarie 2018
La împlinirea a 159 de ani de la realizarea marelui act istoric al Unirii Principatelor Române, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, elevii clasei a II-a C - Step By Step, îndrumaţi de înv. Chiriac Mărioara şi Dănilă Loredana în colaborare cu bibliotecarul şcolii Grijincu Olguţa au desfăşurat activitatea „Unirea naţiunea a făcut-o!”
Activitatea a început cu melodia „Hora Unirii”. Invitaţilor (elevi ai claselor a IV-a şi a III-a, părinţi şi cadre didactice) le-a fost prezentată importanţa actului istoric de dna prof. Spiridon Livia. Dna bibliotecar le-a prezentat personalitatea domnitorului, apoi elevii au prezentat scenetele „Moş Ion Roată şi Unirea” şi „Ocaua lui Cuza”. Au recitat versuri şi au cântat melodia „Sunt copil de Românie.” Scopul activităţii a fost să cunoască şi să preţuiască această filă din istoria poporului român, să trezească sentimente de dragoste şi mândrie naţională.

ALBUM FOTO
 
15 ianuare 2015 - Ziua Culturii Naționale și Ziua lui Mihai Eminescu
În clădirea centenară umbrită de castanii aleii Kogălniceanu, în care astăzi este adăpostită Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, există o tradiţie: fiecare început de an este o întoarcere firească spre poetul Mihai Eminescu, prilej de a evoca cu dragoste şi recunoştinţă geniul creator.
”Fi-va ceasul Eminescu!” - Grijincu Olga Valeria, Jitaru Anca Alice
”Somnoroase păsărele” - Olaru Nastica
Năstase Viorica, Crăciun Luminița

ALBUM FOTO
 
TÂRG DE CRĂCIUN 2017, ediția a V-a
Miercuri, 20 decembrie 2017, la a V-a ediție a Târgului de Crăciun, copiii noștri s-au întrecut în realizarea de obiecte specifice Sărbătorilor de Iarnă pe care le-au oferit cu drag în cadrul acestui târg, organizat an de an în această perioadă a anului.

Articol Vremea noua 13 decembrie 2017

FOTO Targ de Craciun 2017

Articol Obiectiv de Vaslui 21 decembrie 2017


ALBUM FOTO
 
Centenar MAREA UNIRE
MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN!
27-29 noiembrie 2017 Timp de 3 zile elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui transformă spațiul școlar într-un spațiu autentic românesc, costumul popular fiind la mare cinste, atât în rândul școlarilor, cât și al cadrelor didactice și al personalului didactic auxiliar!
29 noiembrie 2017
ora 8,00: Jurizarea sălilor de clasă, juriu: prof. Spiridon Livia, 5 elevi din Consiliul școlar al elevilor
ora 10: ”Hai să-ntindem hora mare!” - curtea școlii
Semnificația zilei de 1 Decembrie - Ziua Națională a României
Premierea sălilor de clasă
Program artistic
Hora cu toți participanții
La multi ani!
ora 12,00: ”Mi-ss în ie tradițională” - secțiunea copii și cadre didactice; juriu: bibliotecar Grijincu Olga Valeria și 5 elevi din Consiliul Școlar al elevilor

Articol ActualVs.ro, 4 dec. 2017

Articol Obiectiv de Vaslui, 5 dec. 2017

Articol Vremea nouă, 6 dec. 2017ALBUM FOTO
 
SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR - noiembrie 2017
Elevii școlii noastre, de la mic la mare, cu multă bucurie, au donat fructe altor copii care au nevoie mai mare de acestea. Au făcut-o din suflet și sperăm să fi ajuns la sufletul tuturor! Multumim, copii! Mulțumim, părinți! Mulțumim, colegi!
ALBUM FOTO
 
Săptămâna educației globale - 18-26 noiembrie 2017
Tema: Lumea mea depinde de noi
Alegerea acestei teme este rezultatul discuțiilor și consultării coordonatorilor naționali ai Săptămânii Educației Globale, care au considerat că interdependența este o prioritate în contextul internațional actual, încadrându-se, de asemenea, și în mandatul Centrului Nord-Sud.
Clasa pregătitoare A, înv. Olaru Nastica
Brainstorming referitor la tema
Domenii alese pentru dezbatere: Planeta Pământ și Educația
Ce putem face pentru o lume mai bună? - dezbatere
Puzzle - Pământul fericit și Lumea poveștilor
Audiere și discuții: povestea Broscuța mincinoasă și Albă ca Zăpada
Curiozități despre Planeta Pământ
Turul galeriei

ALBUM FOTO
 
Școala de bani pe roți – Camionul FLIP
Primul program itinerant de educație financiară interactivă care se adresează copiilor cu vârste între șapte și 14 ani. Programul se desfășoară într-un camion inedit și colorat, numit FLIP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un adevărat loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați le oferă celor mici ateliere interactive și antrenante.
Au participat elevi de la clasele pregătitoare A, a II-a C Step by Step, a IV-a A, a IV-a B și au fost foarte încântați!
Mulțumim pentru provocare!

ALBUM FOTO
 
16 noiembrie 2017 - Ziua Internaţională a Toleranţei
Elevii de la clasa a IV-a A, coordonați de dna învățătoare Popa Maria, au marcat Ziua Internaţională a Toleranţei care este sărbătorită pe 16 noiembrie, după ce în 1995, la această dată, în cadrul unei conferinţe organizate la Paris, statele membre UNESCO adoptau Declaraţia principiilor toleranţei.

Toleranţa presupune respectul, acceptarea şi aprecierea diversităţii şi bogăţiei culturale, a formelor de exprimare şi a calităţii noastre de fiinţe umane.

ALBUM FOTO
 
5 OCTOMBRIE 2017 - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI
”Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea.” – Nelson Mandela

Clasele pregatitoare - a IV-a: Parada personajelor din lumea povestilor
Clasele a V-a - a VIII-a: Concurs cu premiere-prezentare+dezbatere - de postere tematice

ALBUM FOTO
 
Ziua Națională a produselor agroalimentare românești -10.10.2017
Piata VIDIN Vaslui
MULTUMIM!

ALBUM FOTO
 
TEMATICA ACTIVITĂȚILOR EXTRACURRICULARE
An școlar 2017-2018
DETALII
 
TÂRG DE JUCĂRII -1 iunie 2017

Desi a fost si ziua lor, copiii Școlii Gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui au preferat să meargă în Parcul Copou să doneze jucării altor copii aflați în nevoi, dar și să vândă sau să cumpere jucării, dezvoltându-și, astfel, spiritul antreprenorial.

ALBUM FOTO
 
TÂRG DE CRĂCIUN, 21 decembrie 2016, ediția a IV-a

Elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Parfene” Vaslui, în calitate de spiriduși ai veritabilului Moș Crăciun, după o perioadă premergătoare de pregătiri și muncă, au expus, spre vânzare, produsele realizate de ei la standuri amenajate care să susțină o adevărată economie de piață.

ALBUM FOTO
 
ZIUA ARMATEI ROMÂNE-25 octombrie 2016


Elevii clasei a IV-a A, însoțiți de învățătoarea Olaru Nastica au participat la manifestările prilejuite de Ziua Armatei Romane.

ALBUM FOTO
 
ZIUA MONDIALA A EDUCATIEI-5 octombrie 2016

DETALII
 


  Scoala Gimnaziala 'Constantin Parfene', Vaslui  © 2014 - 2019 by tesalut.ro
CONTACT       ADMIN