ERASMUS+ KA2
DIGITAL POWERED TEACHING (DPT) 2023 2025
Parteneriatul pentru colaborare în domeniul educație școlară, 2023-1-RO01-KA220-SCH-000151960, cu titlul Digital Powered Teaching (DPT), se derulează în perioada 01.10.2023 – 31.09.2025, cu școli partenere din Croația, Grecia și Cipru, România - coordonator

În perioada noiembrie - 20 decembrie 2023 s-a desfășurat competiția de creare de logo-uri pentru parteneriatul Digital Powered Teaching, la care au participat 110 elevi din școlile partenere. Logo-ul câștigător a fost realizat de elevul Karlo Keretić, clasa a 8-a, Croația.

Logo-uri DPT create de elevi

ERASMUS DAYS 2023

În perioada 6-10 noiembrie 2023 s-a desfășurat în Perifereiako Gymnasio Akakiou, Cipru, evenimentul comun de formare pentru profesori organizat în cadrul parteneriatului de cooperare, Digital Powered Teaching
(D.P.T.), finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

Articol actualvs.ro Eveniment de formare pentru profesori, Cipru

Eveniment de formare pentru profesori, noiembrie 2023, Akaki, Cipru


În perioada 22-26 aprilie 2024, s-a desfășurat mobilitatea de grup de elevi in Osnovna Skola Novi Marof, Croația, la care au participat 6 elevi din clasa a VII-a A, însoțiți de 2 profesori. Au fost organizate activități de învățare în care s-au folosit diferite aplicații digitale (Gif Editor, Gif Maker, WordPress, Socrative), elevii au lucrat în grupuri internaționale și au învățat cum să utilizeze aceste resurse pentru a face învățarea interactivă, plăcută și interesantă.

Articol actualvs.ro - Mobilitatea de elevi, Osnovna Skola Novi Marof, Croația, aprilie 2024


Jurnal activitati de invatare elevi, Croatia, 22-26 aprilie 2024
Articol actualvs.ro - Jurnal activitati de învățare elevi, Croatia, 22-26 aprilie 2024

Conferința internatională online, organizată pe 22 mai 2024 de către școala parteneră din Cipru, în cadrul căreia s-au prezentat informații generale despre proiect, activitățile de învățare desfășurate cu elevii pentru a dezvolta competențele digitale ale acestora, impresii ale elevilor participanți la mobilitatea de grup din Croația. Au fost înregistrati 127 de participanți.
Conferința a fost înregistrată și poate fi urmărită pe site-ul proiectului https://digitalpoweredteaching.eu/.
Agenda conferintei internationale
Agenda conferinta internationala mai 2024

1Prezentare activitati elevi DPT

2Prezentare parteneriat Erasmus + DPT

Raportul conferinta internationala mai 2024

Revista națională „Fii Erasmus, trăiește experiența!”, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, coordonată de inspectorul pentru programe și proiecte europene, nr.3/2024, vă invită să descoperiți o colecție inedită de experiențe de învățare Erasmus+, resurse utile și povești frumoase. Aici veți găsi și povestea proiectului nostru, Digital Powered Teaching, după primul an de derulare!

Revista „Fii Erasmus, trăiește experiența!”, ISJ Vaslui 2024

DETALII
 
ReadTwinning Erasmus+ 2019-2022
Lectura, promovată de Școala „Constantin Parfene” în cadrul unui proiect european

Activități de invatare - Mobilitate elevi, Portugalia, 24-28 octombrie 2022

26-30.09.2022 Întâlnire de proiect - România, ReadTwinning

26.09.2022 Articol actualvs.ro

articol presă


Membrii Clubului de lectură, cu sprijinul Consiliului elevilor propun, în cadrul proiectului ERASMUS+ ReadTwinning, un Târg virtual de carte. Realizați un afiș de promovare a unei cărți citite care v-a impresionat: desen, imagini, impresii... limita e numai creativitatea fiecăruia! Includeți titlul, autorul, domeniul. Postați materialul pe Padlet-ul activității https://padlet.com/dorinemtanu/50fjgkn5eg22ecmx
La titlu veți trece prenumele și clasa. Colegii vor vota, iar materialul cu cele mai multe aprecieri va desemna Cartea anului și câștigătorul premiului surpriză. Sperăm să vă descoperiți lectura de vacanță. Fiți convingători! Vindeți idei, câștigați aprecieri!


Afiș - Târg virtual de carte

Târg virtual de carte

Școala Gimnazială „C. Parfene” găzduiește în data de 13 octombrie 2020 întâlnirea transnațională, desfășurată on-line, de monitorizare și organizare a activităților din cadrul proiectului.

Agenda întâlnirii transnaționale 13 octombrie 2020 ReadTwinning Erasmus+

Site-ul Proiectului ReadTwinning Erasmus+

Vineri 19 noiembrie 2021 a avut loc online activitatea de diseminare a activităților derulate în cadrul proiectului

activitate diseminare

DETALII
 
Science Outside Featuring Technology SOFT 2019-2022
Ghid de bune practici pentru aplicarea metodologiei outdoor learning cu ajutorul tehnologiei

Ghid de bune practici pentru aplicarea metodologiei outdoor learning cu ajutorul tehnologiei


În perioada 6 - 10 iunie 2022, a avut loc în Mazeikiai, Lituania, la Mazeikiu Ventos Progimnazija, ultima întâlnire din cadrul schimbului de elevi desfășurată în parteneriatul Erasmus +, 2019-1-HR01-KA229-060968_6, Science Outside Featuring Technology (S.O.F.T.), la care au participat elevi din școlile partenere: România (5 elevi), Portugalia (5 elevi), Lituania (25 elevi), Croația (5 elevi), însoțiți de profesori. De la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui au participat elevi din clasa a VII-a A, Cobzaru Iarina Alexia, Olaru Măriuca, Iacob Alissa, Radu Tudor Cristian, Tudor Nedelcu și doi profesori, Olaru Nastica și Nane Daniela Crizantema.

Prezentare activitati de invatare LITUANIA_SOFT

Articol actualvs.ro LITUANIA_SOFT

Jurnal elevi LITUANIA_SOFT



În perioada 2-6 mai 2022, a avut loc în Monte Redondo, Portugalia, la Colégio Dr. Luís Pereira da Costa, schimbul de elevi din cadrul proiectului Erasmus +, 2019-1-HR01-KA229-060968_6, Science Outside Featuring Technology (S.O.F.T.), la care au participat elevi din școlile partenere (România, Portugalia, Lituania, Croația, Grecia și Finlanda), însoțiți de profesori.

Prezentare activitati de invatare Portugalia_SOFT

Jurnal de călătorie elevi_SOFT_Portugalia

Articol actualvs.ro


În perioada 28 martie – 1 aprilie 2022 s-a desfășurat schimbul de elevi din cadrul proiectului Erasmus +, Science Outside Featuring Technology (S.O.F.T.) la școala parteneră din Patras, Grecia, la care au participat 5 elevi din clasa a VIII-a A, însoțiți de doi profesori.

Prezentare activitati de invatare Grecia_SOFT

Jurnal calatorie elevi SOFT GRECIA


ACTIVITĂȚI DE ÎNVĂȚARE organizate în cadrul schimbului pe termen scurt de grupuri de elevi, 7 – 11 MARTIE 2022, Vaslui, România

În perioada 7-11 martie 2022, la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, s-a desfășurat schimbul de elevi din cadrul proiectului Erasmus +, Science Outside Featuring Technology (S.O.F.T.), la care au participat direct elevi din România (20), Portugalia (5), Lituania (5), Croația (1) și Grecia (1). Din cauza războiului din Ucraina, elevii din Grecia (4), Croația (4) și Finlanda (5) nu au avut acordul familiilor pentru a face deplasarea în țara noastră și au participat virtual la toate activitățile organizare. Elevii au fost însoțiti de o echipă de câte 2 profesori din fiecare școală parteneră.


Descriere activități

Program oficial

Activitățile de învățare

Articol ziar

În perioada 8-12 noiembrie 2021, cinci elevi din clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui, însoțiți de doi profesori, au participat la activitățile de învățare organizate în școala parteneră din Novi Marof, Croația

Articol ziar Croația

Mobilitate 8-12 noiembrie 2021 Novi Marof, Croația

Concurs internațional pe tema Noțiuni generale din geografia țărilor partenere în proiectul Erasmus + „S.O.F.T.” – 26 martie 2021
Participanți – 24 de elevi, membri în echipele de proiect din Croația, Finlanda, Lituania, Grecia, România, Portugalia
Durata competiției: 45 de minute
Durata întregului eveniment: 90 de minute

Concurs internațional – 26 martie 2021

Certificat concurs internațional Geografie-Romania

Conferință Internațională 9 decembrie 2020

Certificate

Padlet Christmas wishes

Materiale realizate de elevi: Pictori renumiți

Materiale realizate de elevi: Ștefan Luchian

Imagini Conferință

Program conferință

Un nou proiect Erasmus+
la Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” Vaslui

Proiectul, cu titlul Science Outside Featuring Technology (Abordarea științelor cu ajutorul tehnologiei în afara clasei), inițial aprobat pe o perioadă de doi ani (septembrie 2019 – august 2021), prelungit cu un an din cauza pandemiei COVID 19, este cu finanțare de la Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și implică elevii și profesorii din șase școli - Croația (coordonator), Finlanda, Grecia, Lituania, Portugalia și România. Prin activitățile propuse se urmărește îmbunătățirea competențelor cheie transversale ale elevilor din grupul țintă (13-15 ani) din școlile partenere prin colaborarea și schimbul de bune practici pentru implementarea metodologiei de învățare în aer liber (outdoor learning) și combinarea tehnologiei cu învățarea în aer liber la disciplinele STEM.
Coordonator prof. Nane Daniela Crizantema

Articol realitateadevaslui.net

Finlanda ianuarie 2020 articol scoala

Finlanda ianuarie 2020 album foto

articol ziaruldevaslui.ro 07.02.2020

articol stiriest.ro 07.02.2020

DETALII
 
ERASMUS+ DAYS 2018
La Vaslui, ediţia a II-a a evenimentului Erasmus+ Days, s-a desfăşurat sâmbătă, 13 octombrie 2018. În cadrul Conferinţei judeţene de diseminare şi valorizare a rezultatelor Erasmus+ organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui au fost prezentate 8 proiecte de mobilităţi Erasmus+ KA1 şi 8 parteneriate strategice Erasmus KA2. Dna profesoară Nemţanu Dorina a prezentat 2 parteneriate strategice ce sunt implementate la Şcoala Gimnazială "Constantin Parfene" Vaslui:
- Parteneriat strategic Erasmus+, acțiunea cheie 2, FLIP: Finding Learning Innovative Paths, 2016-2018 (coordonator);
- Parteneriat strategic Erasmus+, acțiunea cheie 2, The Living Book-Augmenting Reading for Life, 2016-2019 (partener).

Pliante Erasmus+Days 2018

ALBUM FOTO
 
FLIP: FINDING LEARNING INNOVATIVE PATHS 2016 - 2018 PROIECT ERASMUS+ ACȚIUNEA CHEIE 2
Un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + diversifică preocupările noastre de colaborare la nivel european, de această dată în domeniul noilor metodologii de predare – învățare. Astfel, în perioada 2016-2018, școala noastră va coordona parteneriatul strategic de inovare cu titlul ”Flip: Finding Learning Innovative Paths” (2016-1-RO01-KA219-024638), având parteneri școli din Croația, Grecia și Italia.

VIDEO NOV.2016 Conferința de lansare a proiectului Partea I

VIDEO NOV.2016 Partea a II-a Prezentarea partenerilor

VIDEO NOV.2016 Partea a III-a Activitati


Articol Obiectiv mai 2017

Articol Obiectiv octombrie 2017

Activitate Flipped classroom Stiinte-Magneti

FLIP DAY 13 martie 2018

DETALII
 
THE LIVING BOOK
Școala noastră este partener în proiectul The Living Book – Augmenting Reading For Life (2016-1-CY01-KA201-017315), parteneriat strategic de inovare coordonat de European University of Cyprus în perioada 2016-2019, având 10 parteneri din 6 țări europene: ONG-uri din domeniul IT, e-learning sau social-media, autorități locale (Comune di Vicenza), 4 școli europene (RO, EE, PT, CY) și University of Beira Interior (PT). Scopul proiectului este adoptarea unor practici inovatoare pentru dezvoltarea competențelor de lectură ale elevilor, care combină căi de citire personalizată cu creativitatea digitală, pentru promovarea angajamentului de lectură a elevilor cu vârsta între 9-15 ani, cu accent pe cei din grupuri de risc de nereușită școlară. Proiectul va explora diverse soluții digitale pentru a îmbogăți experiența elevilor în timp ce citesc o carte. Inspirat de “Internet of things”, care se referă la posibilitatea de a conecta internetul cu lumea obiectelor fizice, proiectul propune conectarea cărții fizice la lumea digitală, pentru a o transforma într-o "carte vie”.

The Living Book Project site

The Living Book Project Facebook

IUBIM CĂRȚILE! Activități de promovare a lecturii

CARTEA-PRIETENA NOASTRĂ! Activități de dezvoltare a competențelor de lectură

Articol Obiectiv de Vaslui noiembrie 2016

Reuniune Romania 2017

Eveniment de multiplicare a rezultatelor - The Living Book

15 iunie 2018, Curs profesori - The Living Book

29 octombrie - 2 noiembrie 2018, Întâlnire de proiect - The Living Book - România

DETALII
 
Creative European School: C.L.I.C.K.
Școala Europeană Creativă: C.L.I.C.K - PROIECT FINANȚAT DE UNIUNEA EUROPEANĂ PRIN PROGRAMUL ERASMUS+
2015-1-LT01-KA219- 013406_2
Parteneriat strategic între școli prin programul Erasmus+, acțiunea cheie 2, 2015-2017
Începând cu 1 septembrie 2015, timp de 2 ani, școala noastră a fost implicată în parteneriatul strategic Creative European School: C.L.I.C.K, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, cu școli partenere din Lituania (coordonator), Grecia, Italia, Portugalia, Spania.
Puteți vizualiza meterialele utilizate pe parcursul derulării proiectului, precum și produsele finale!

ASPECTE DIN CADRUL ACTIVITĂȚILOR


PRODUSE FINALE



DETALII
 


  Scoala Gimnaziala 'Constantin Parfene', Vaslui  © 2014 - 2019 by tesalut.ro
CONTACT       ADMIN